2 mei 2022

Autoplay gebruiken in Apple Music en Muziek app

2 min leestijd
Autoplay gebruiken in Apple Music en Muziek app
MUSIC
2 min leestijd

Abonnees van Apple Music kunnen de handige autoplay-functie gebruiken. Deze geeft je de mogelijk om muziek af te spelen op basis van één geselecteerd nummer. Je selecteert een nummer en speelt deze af. Ondertussen gaat Apple Music voor je op zoek naar nummers die binnen hetzelfde genre passen.

De Autoplay-functie voor Apple Music is beschikbaar op iPhone, iPad en Mac en het gebruik ervan is supersimpel. Je moet alleen weten op welk knopje je moet tikken/klikken om de optie te activeren.

Autoplay inschalen in Muziek-app

  1. Open de Muziek-app op je iPhone of iPad
  2. Speel één van je favoriete nummers af
  3. Schakel naar nummerweergave, tik hiervoor op de titelbalk boven knoppenbalk.
  4. Tik rechtsonder in het scherm op de drie streepjes
  5. Selecteer rechtsboven het (oneindigheidssymbool)

Autoplay gebruiken in Apple Music en Muziek app

Na het activeren van Autoplay zal het knopje omkaderd worden met een vierkantje. Druk nog nogmaals op het symbool Autoplay om de functie weer uit te schakelen.

Stappenplan voor Mac

Op een Mac kun je de functie sinds macOS Big Sur 11.3 inschakelen door bovenin het Muziek-venster te klikken op het lijst-icoon te klikken. De volgende-lijst wordt nu geopend. Klik op het (oneindigheidssymbool) om de autoplay-functie in of uit te schakelen.

ook interessant
Apple Music: Afspeellijsten afgestemd op een activiteit of thema
Apple Music: Afspeellijsten afgestemd op een activiteit of thema

Muziek speciaal voor bij een verjaardag, lunch, diner, BBQ, etc? Dan is Apple Music de uitkomst, afspeellijsten afgestemd op een activiteit.

Werking automatisch afspelen voor Muziek

Direct nadat Autoplay is ingeschakeld verschijnen er in het scherm de nummers die na afloop van het huidige nummer worden afgespeeld. Eventueel kun je met behulp van het  symbool achter de nummers de volgorde van afspelen aanpassen.

Via de  knop rechtsboven in het scherm kun je het huidige nummer toevoegen aan onder andere je favorieten of een afspeellijst.

De afgespeelde nummers verschijnen na afloop automatisch in de geschiedenis weergave. Deze geschiedenis kun je vanzelfsprekend ook wissen.

Automatisch muziek afspelen na afloop

Oude bekende

Autoplay lijkt op de radiostationfunctie voor artiesten, albums en nummers. Het nadeel van deze functie is dat deze met afspeellijsten werkt. Autoplay activeer je met één enkele tik en je hebt er verder geen omkijken meer naar, alles gaat volledig automatisch.

ook interessant
Apple Music: Nieuwe muziek ontdekken met behulp van suggesties
Apple Music: Nieuwe muziek ontdekken met behulp van suggesties

Eenvoudig kun je nieuwe muziek ontdekken op Apple Music dankzij redactionele suggesties en muziek speciaal voor jou.

info
Auteur Richard IJzermans
Bijgewerkt02/05/2022 09:32
Categorie Apple Music, iOS
Feedback Probleem melden
Delen 𝕏

Reacties

  • Peter
    27 september 2020 om 12:46

    Bij mij staat die knop er niet. iPhone X v14.0

  • Wesley Fabry
    27 september 2020 om 12:54

    Heb je Apple Music? Dat is wel vereist.

  • Maurice DW
    2 mei 2021 om 10:58

    Ben niet meer tevreden over Apple Music. Na meer dan 10 jaar werk te hebben ingestoken met het sorteren van mijn muziek in afspeellijsten ben ik deze plotseling allemaal kwijtgeraakt. Dit is zeker geen reclame Voor Apple. Is dit een bug of is dit normaal dat Apple zich dit veroorloofd.
    Ben er zeker niet tevreden mee.

  • Tiny Coremans
    5 juli 2021 om 21:34

    ik werk zeer veel met webconferenties maar telkens ik mijn koptelefoon aansluit op mijn iMac gaat dat verdomde Apple Music scherm open, ik hoef dit niet, ik wil zelf bepalen wanneer ik music wil opstarten en al zeker niet terwijl ik aan het werk ben. het gaat zelfs zo ver dat er gewoon onverwachts muziek begint te spelen en oproepen onderbroken worden. deze miserie is ontstaan na de laatste update die ik installeerde. probleem zowel op mijn iPhone als op iPad als nu ook op mijn iMac. heb al vanalles geprobeerd om dit uit te schakelen maar schakelt zich spontaan terug in. op iPhone kon ik het uitschakelen via ‘opdrachten’ maar zelfs dat was geen definitieve oplossing want onverwachts doet die het weer. op mijn iMac nog niks gevonden om die miserie te stoppen. blijft gewoon terug openen. vrees dat ik op den duur ga de app eraf gooien als dit zo door gaat.

  • Wesley Fabry
    6 juli 2021 om 11:24

    Dit is inderdaad een optie die niet uitgeschakeld of aangepast kan worden. Dit zou een oplossing kunnen bieden: https://github.com/tombonez/noTunes

Een reactie toevoegen:

Ik ga akkoord dat deze gegevens worden opgeslagen [privacy]



Download gratis de appletips app
voor iPhone en iPad in de App Store